Piec konwekcyjno-parowy el. NANO SCROLL BAKERY 16x 600x400 sterowanie elektroniczne
- Obserwuj produkt:
- Dodaj recenzję:
- Kod: 219256
- Producent: GRAFEN
-
Dostępność:
Jest
- szt.
- Cena brutto: 57 439,77 zł 46 699,00 zł
Cena do negocjacji
Poznaj cechy i funkcje urządzenia: KATALOG DRIVE BAKERY
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE NANO DRIVE BAKERY - ELEKTRYCZNE, STEROWANIE ELEKTRONICZNE
- Nowa seria pieców NANO DRIVE charakteryzuje się najwyższą wydajnością i elastycznością produkcji, oraz bezpieczeństwem
pracy. Dzięki zaawansowanej technologii ich obsługa jest prosta i intuicyjna
– Komora specjalnie dostosowana do blach cukierniczo- -piekarniczych 600x400 mm
PODSTAWOWE METODY PIECZENIA W PIECACH NANO DRIVE BAKERY:
- Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-260°C
Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych - Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C
Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs i ryb, jak i wypieków piekarniczych co gwarantuje chrupiącą skórkę chleba i bułek - Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich
Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T
Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. Pozwala na zachowanie takiej samej różnicy temperatury komory pieca oraz wewnątrz gotowanej potrawy przez cały cykl gotowania/pieczenia
FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO DRIVE BAKERY:
- Automatic Cooling
System przeznaczony do szybkiego obniżenia temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze - Możliwość zapisania 90 programów, po 4 kroki każdy
Wystarczy wybrać jeden z 90 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie pracę, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu - Możliwość ustawienia czasu pracy od 1 minuty do aż 999 minut
pozwala na gotowanie w trybie nocnym. Piec samoczynnie kontroluje zarówno czas pracy całego cyklu jak i poszczególnych kroków gotowania - Gotowanie nocne
Funkcja szczególnie przydatna do przyrządzania potraw wymagających długiej obróbki termicznej. Piec samodzielnie kontroluje wyznaczone parametry, nie wymagając monitorowania ze strony obsługi. Można ustawić go np. na nocne gotowanie w stałej niskiej temperaturze co zapewni doskonałe dojrzewanie mięsa przy minimalnej utracie wagi i niskim zużyciu energii
- Automatycznie otwierany kominek
System pozwala na utrzymanie optymalnych parametrów w komorze pieca. Otwiera kominek przy gotowaniu wymagającym gorącego i suchego powietrza. Zamyka gdy chcemy gotować np. warzywa na parze. Dzięki temu można uzyskać wymaganą soczystość lub chrupkość potraw - Dwie prędkości wentylatorów 1400/2800 obr./min oraz auto-rewers
Dwustopniowa regulacja prędkości wentylatora wraz z automatycznym rewersem, czyli odwróceniem kierunku obrotu. Zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze - NANO Technology
Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farbą zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby - Automatyczny system myjący – opcjonalny
Gwarantuje, że piec będzie zawsze czysty. Zadbany piec to długie lata bezawaryjnej pracy. Do wyboru są 3 programy mycia dostosowane do stopnia zabrudzenia komory pieca
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO DRIVE BAKERY:
– Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki. Natrysk sterowany elektronicznie z 10-cio stopniową regulacja zaparowania co 10%
– Funkcja PRE-HEATING – rozgrzewająca komorę pieca o +30˚C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy
– Gniazdo podłączenia sondy na zewnątrz umożliwiające podłączenie innej sondy
– Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
– Izolowana obudowa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej
– Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiające obserwację procesów zachodzących w piecu
– Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
– Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
– Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
– Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
– Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
– Drzwi z zawiasem po lewej
– Podłączenie do sieci wodnej: ¾” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30˚C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5˚f
Parametry techniczne:
- pojemność: 16x 600x400
- odległość między p/rowadnicami: 80 mm
- wymiary: 1091x938x(H)1900 mm
- Ilość wentylatorów z autorewersem: 4
- moc elektryczna: 28,5 kW/400 V
- waga: 310 kg
Wyposażenie opcjonalne:
Automatyczny system myjący: 4 programy mycia: CLN-01 – mycie krótkie (45 min), CLN-02 – mycie średnie (56 min)
CLN-03 – mycie długie (65 min), RIN – płukanie (3 min)
Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.