Enzymatyczny preparat do separatorów tłuszczów, udrożniania rur i odpływów 10L - JAX PROFESSIONAL 33

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 33 - 10L
  • Producent: JAX PROFESSIONAL
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • Cena brutto: 586,71 zł 477,00 zł

Enzymatyczny preparat do separatorów tłuszczów, udrożniania rur i odpływów 10L - JAX PROFESSIONAL 33

 

Opis produktu:

Skoncentrowany płyn o doskonałych właściwościach udrożniających oraz dezynfekcyjnych, przeznaczony do regularnego czyszczenia sanitariatów.

Skutecznie i szybko oczyści wszelkiego typu odpływy, rury kanalizacyjne oraz syfony.

Zapewnia poprawne działanie odstojnika tłuszczu. Płyn został wzbogacony w enzymy wspomagające udrożnianie: lipazę, amylazę, celulazę oraz proteazę.

Lipaza hydrolizuje wiązania estrowe w trójglicerydach, wspomagając usuwanie olejów i tłuszczów.

Amylaza hydrolizuje wiązania β-1,4-glikozydowe w skrobi zawartej w ziemniakach, chlebie i makaronie.

Celulaza hydrolizuje wiązania β-1,4-glikozydowe w celulozie zawartej we wszystkich owocach i warzywach.

Proteaza hydrolizuje wiązania peptydowe i rozkłada białka zawarte w mięsie i wyrobach mlecznych.

Preparat zawiera inicjator cytrynowy, który aktywuje enzymy. Podczas aplikacji nie występuje reakcja egzotermiczna (wydzielanie ciepła).

 

Przeznaczenie: Płyn doskonale sprawdzi się przy udrożnianiu rur, odpływów, syfonów i odstojników tłuszczu. Dedykowany do instalacji starych (żeliwne rury nieodporne na silne alkalia) oraz nowoczesnych bezodpływowych szamb biologicznych.

 

Zastosowanie: JAX PROFESSIONAL 33 swoje zastosowanie znajdzie w restauracjach, hotelach, placówkach gastronomicznych, przedsiębiorstwach związanych z produkcją żywności i zakładach przemysłowych.

 

Sposób użycia: Wlać do odpływu ok. 500 ml płynu. Preparat działa w długim czasie, więc zaleca się zostawienie zalanego odpływu na kilka godzin lub na noc. Następnie wypłukać wszystko wodą.

 

Profesjonalne kuchnie:

Produkt należy dozować jak najbliżej odstojnika tłuszczu. Wielkość dozowania jest uzależniona od aktywności kuchni:
100 wydawanych posiłków dziennie - dozować 500 ml środka.
500 wydawanych posiłków dziennie - dozować 800 ml środka.
1000 wydawanych posiłków dziennie - dozować 1700 ml środka.

 

pH: Stężenie jonów wodorowych w produkcie: pH od 6,5 do 7,5.