Piec Neapolis 6 z komorą rozrostu na kołach

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Kod: MFNEAPOLIS6
  • Producent: Moretti Forni
  • Dostępność: Jest Jest
    Czas realizacji: Pod zamówienie
  • szt.
  • Cena brutto: 96 799,77 zł 78 699,00 zł

Piece Neapolis

Piec Neapolis 510°C, najmocniejszy piec elektryczny na świecie. Zaprojektowany przez fi rmę Moretti Forni specjalnie do pieczenia prawdziwej, neapolitańskiej pizzy. Wyjątkowe narzędzie do pieczenia, z nowoczesnym wzornictwem nawiązującym do tradycji. Neapolis: pierwszy na rynku elektryczny piec o cechach pieca opalanego drewnem. Piec Neapolis łączy w sobie wieki doświadczeń i umiejętności, które sprawiają, że pizza neapolitańska jest znanym na całym świecie symbolem stylu życia i żywności. Firma Moretti Forni na silnej podstawie tradycji opracowała nowe sposoby przekazywania doskonałości do każdego zakątka świata. Podróż rozpoczęła się od serca Neapolu, w którym narodziła się neapolitańska pizza.

JAKOŚĆ WYKONANIA

Zastosowaliśmy najlepsze materiały i innowacyjną technologię, aby chronić środowisko i ograniczyć zużycie energii. Piece Neapolis wyposażyliśmy w oprogramowanie sterujące maksymalną mocą 14,7 kW. Dzięki takiemu rozwiązaniu możliwe jest osiągnięcie najwyższej temperatury roboczej w zaledwie 1 godzinę i 45 minut, a także utrzymanie zużycia energii na minimalnym poziomie zaledwie 6,5 kW/h. Materiały izolacyjne, stylowe wykończenia ze stali nierdzewnej, otwór wykonany z wytrzymałego żeliwa, okap z czarnej stali, płyta szamotowa z gliny biscotto di Sorrento i zoptymalizowane elementy grzewcze to szczegóły decydujące o tym, że Neapolis to piec niedościgniony.

 

MOC, JAKIEJ POTRZEBUJESZ...

Doświadczenie pozwoliło nam skonstruować piec elektryczny, który jako jedyny w swojej kategorii osiąga najwyższą możliwą temperaturę 510 °C. Jako firma Moretti Forni jesteśmy pionierami na rynku. Nasz produkt umożliwia wypieczenie neapolitańskiej pizzy w niecałą minutę. Bez względu na to, czy w efekcie ma powstać pizza tradycyjna, czy krojona, z cienką skórką, na puszystym lub chrupkim cieście, piec Neapolis daje moc niezbędną do osiągnięcia wymarzonego rezultatu. To Ty decydujesz, jakiej temperatury potrzebujesz.

... DO IDEALNEJ PIZZY

Wszystkie rodzaje pizzy z idealnym efektem końcowym za każdym razem. Piec Neapolis to idealna pomoc w pizzerii. Wysoka moc, niezawodność i precyzja. Sterowanie mocą odbywa się za pomocą wyświetlacza elektronicznego, co oznacza, że można ustawić temperaturę zgodnie z wymogami i utrzymać ją przez wymagany czas, bez żadnych problemów. Połączenie rzemieślniczych umiejętności oraz inteligentnego sterowania wraz z opatentowanymi blachami oznacza, że można utrzymać idealną wilgotność do przygotowywania i wypiekania pizzy bez przerw.

 

KOMORA PIECZENIA
• ogniotrwała komora pieczenia, wyłożona w całości specjalnym kamieniem szamotowym
• góra komory ze specjalnej płyty szamotowej typu „BISCUIT”(biskwitowej) o grubości 55 mm. Płyta wypalana w temperaturze 1200˚C, z dużą ilością drobnych porów, dzięki którym równomiernie się nagrzewa, długo utrzymuje ciepło i równomiernie je oddaje do komory pieczenia Dzięki temu, że BISOIT leży na szamocie, temperatura jest lepiej rozprowadzana, a pizza się nie przypala. Można piec w każdym miejscu komory, a efekt będzie identyczny
• u góry w komorze znajduje się dodatkowo opuszczany przy pomocy łopaty do pizzy DEFLEKTOR, który zatrzymuje gorące powietrze w komorze. Wpływa na oszczędność energii. Jest to OPATENTOWANA TECHNOLOGIA MORETTI dostępna tylko w Piecu NEAPOLIS. DEFLEKTOR reguluje także ilość wilgoci w komorze:
– DEFLEKTOR uniesiony – pizza bardziej krucha
– DEFLEKTOR opuszczony – pizza bardziej wilgotna-miękka
• górne oraz dolne grzałki wykonane ze specjalnego drutu
o zoptymalizowanym bilansie cieplnym umieszczone wewnątrz kamienia szamotowego bezpośrednio go nagrzewają bez zbędnych strat energetycznych i cieplnych
• podwójna i o wysokiej gęstości izolacja komory, zapobiega nadmiernemu nagrzewaniu się obudowy zewnętrznej
• izolacja z przegrodami termicznymi w technologii COOL
AROUND Izolacja ta składa się z następujących warstw:
– pierwsza warstwa IZOLACJA
– druga warstwa przerwa powietrzna
– trzecia warstwa ponownie IZOLACJA
• halogenowe oświetlenie komory, odporne na wysoką temperaturę jest tak usytuowane, że nie przeszkadza w codziennej pracy

 

OBUDOWA ZEWNĘTRZNA
• obudowa wykończona w stylu postindustrialnym nadaje wyjątkowego charakteru każdemu pomieszczeniu
– został zaprojektowany tak, aby mógł zostać wyeksponowany w sali obsługi gości
• wykonana ze stali pokrytej farbą epoksydową w wysokiej temperaturze, gwarantującej dobre przyleganie do stali oraz zachowanie wysokiej jakości przez wiele lat
• panel przedni pokryty specjalną powłoka FOSSILE robiącą wrażenie trójwymiarowości
• otwór komory pieca wykonany ze zdobionego żeliwa
• blat pod otworem komory wykonany z czarnego granitu
o wymiarach 1084x330 mm – tworzy on przerwę termiczną
• zintegrowany z piecem okap w charakterystycznym kształcie i stylu neapolitańskim
• cylindryczny kanał spalinowy w czarnej obudowie ze stali nierdzewnej, ø200 mm
• zasłaniany przedni, cyfrowy panel sterowania

WYPOSAŻENIE STANDARDOWE
• specjalna izolowana pokrywa z nienagrzewającym się uchwytem zamykająca wejście do komory
• wewnętrzna ościeżnica wejścia do komory wykonana ze stali nierdzewnej
• Timer umożliwiający automatyczne załączanie pieca
o wyznaczonej porze (np. przez przyjściem personelu, tak, aby piec był gotowy do pracy od pierwszej minuty otwarcia lokalu)
• ECO-STAND BY TECHNOLOGY® zmniejszający zużycie energii elektrycznej w czasie przerw w pracy
• możliwość zapisania 20 programów pieczenia
• wstępnie zapisane programy: wzrost temperatury, ustawienie średnie, ustawienie maksymalne, ustawienie parametrów w czasie czyszczenia
• termostat bezpieczeństwa

 

PANEL STEROWANIA
• maksymalna temperatura 510˚C
• elektroniczna regulacja temperatury niezależna dla dołu oraz góry komory
• termostat do monitorowania temperatury
• przedni panel z termometrami cyfrowymi chroniony zasuwą

Dane techniczne:

Wymiary: 1084x1786x(H)1995
Waga: 252 kg
Moc: 14700 W
Powierzchnia pieczenia: 0,84 M^2
całkowita wydajność przy ø330 mm pizzy: 6
Zasilanie: 400/3
średnia pobierana moc: 6,5 kWh