Piec konwekcyjno-parowy el. NANO SCROLL BAKERY 6x 600x400 sterowanie elektromechaniczne

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 219300
  • Producent: GRAFEN
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • Cena brutto: 14 758,77 zł 11 999,00 zł

Cena do negocjacji

Poznaj cechy i funkcje urządzenia: KATALOG SCROLL BAKERY

PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE NANO SCROLL BAKERY, STEROWANIE ELEKTROMECHANICZNE, ELEKTRYCZNE


– Piece NANO SCROLL zaprojektowane zostały z myślą o cukierniach i piekarniach, dlatego ich komora dostosowana jest do blach 600x400 mm
– Prosty i intuicyjny panel sterujący

PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA W PIECACH NANO SCROLL BAKERY:

  • Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-280°C
    Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych
  • Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C
    Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs i ryb, jak i wypieków piekarniczych co gwarantuje chrupiącą skórkę chleba i bułek
  • Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
    Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich

FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO SCROLL:

  • Ustawienie czasu
    Umożliwia ustawienie pracy pieca do 2 godzin lub pracę trybie NON-STOP dla potraw wymagających dłuższej obróbki termicznej
  • Bezpośrednie wytwarzanie pary
    Para wytwarzana jest poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki. Proces ten sterowany jest elektronicznie i posiada 10-cio stopniową regulację zaparowania
  • Wentylatory z auto-rewersem
    Auto-rewers, czyli automatyczna zmiana kierunku obrotu wentylatora, gwarantuje jednorodną temperaturę w całej komorze pieca
  • NANO Technology
    Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farbą zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby
  • POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO SCROLL:
    – Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
    – Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
    – Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie halogenowe ułatwiają obserwację procesów zachodzących w piecu
    – Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
    – Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
    – Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
    – Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
    – Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
    – Drzwi z zawiasem po lewej
    – Podłączenie do sieci wodnej: ¾” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30˚C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5˚f

Parametry techniczne: 

  • pojemność: 6x 600x400
  • odległość między p/rowadnicami: 80 mm
  • wymiary: 937x821x(H)875 mm
  • Ilość wentylatorów z autorewersem: 2
  • moc elektryczna: 10,5 kW/400 V
  • waga: 114 kg