Piec konwekcyjno-parowy el. NANO MAX BAKERY 4x 600x400

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 219249
  • Producent: GRAFEN
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • Cena brutto: 23 245,77 zł 18 899,00 zł

Cena do negocjacji

Poznaj cechy i funkcje urządzenia: KATALOG MAX BAKERY

PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE NANO MAX BAKERY, Z EKRANEM DOTYKOWYM, SYSTEMEM MYJĄCYM I SONDĄ - ELEKTRYCZNE

– Najbardziej zaawansowane technologicznie piece konwekcyjno-parowe serii NANO MAX BAKERY to połączenie tradycji z nowoczesnością
– Komora specjalnie dostosowana do blach cukierniczopiekarniczych 600x400 mm
– 5-calowy, pojemnościowy, dotykowy panel sterowania oferuje funkcje nie znane do tej pory, a przydatne w każdej kuchni. Umożliwia gotowanie z manualnym nastawianiem parametrów pracy, wybór przepisów z książki kucharskiej zawierającym aż 92 pozycji oraz programy specjalne

PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA I PIECZENIA W PIECACH NANO MAX BAKERY:

  • Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-260°C
    Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych
  • Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i paryw temperaturze 30-230°C
    Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs
    i ryb, jak i wypieków piekarniczych co gwarantuje chrupiącą
    skórkę chleba i bułek
  • Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
    Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz
    wielkopolskich
  • Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T
    Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą. Szczególnie
    przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich
    jak np. szynka. Pozwala na zachowanie takiej samej różnicy
    temperatury komory pieca oraz wewnątrz gotowanej potrawy
    przez cały cykl gotowania/pieczenia
  • Gotowanie metodą Sous Vide
    Gotowanie potraw w niskich temperaturach np. 63˚C dla piersi
    kurczaka, czy 75˚C dla mięsa wołowego. Potrawy umieszczone
    razem z przyprawami w próżniowych woreczkach foliowych
    podlegają wolnej obróbce termicznej, dzięki czemu zachowują
    wszystkie wartości odżywcze i aromaty. Tak przygotowane
    potrawy charakteryzują się niezwykłą delikatnością. Do tego
    celu przeznaczone jest opcjonalna sonda o średnicy Ø1 mm

GŁÓWNE FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO MAX BAKERY:

  • Multi Level
    Funkcja przydatna przy gotowaniu kilku potraw wymagająch
    takich samych temperatur i stopnia zaparowania, ale różnego
    czasu obróbki termicznej. Multi Level pozwala gotować
    jednocześnie wszystkie potrawy, a piec sam poinformuje,
    którą musimy wyjąć z komory pieca, gdy będzie już gotowa
  • Multi launguage
    Umożliwia zapisanie i odczytywanie nazw potraw w kilku
    językach. Dostępne języki m.in.: polski, rosyjski, czeski, angielski
  • Port USB
    Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych.
    Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych
    można wgrać program za pośrednictwem portu USB
  • WiFi
    Umożliwia na odległość sterowanie i odczytywanie
    parametrów pracy pieca. Dodatkowo, pozwala na pobieranie
    i wgrywanie nowych przepisów kulinarnych z chmury
  • Inwerter
    Dzięki inwerterowi silniki wentylatorów są praktycznie
    niezniszczalne.
    Trwałość i niski poziom hałasu zapewnia bezszczotkowa budowa
  • Gotowanie nocne
    Funkcja szczególnie przydatna do przyrządzania potraw
    wymagających długiej obróbki termicznej. Piec samodzielnie
    kontroluje wyznaczone parametry, nie wymagając monitorowania
    ze strony obsługi. Można ustawić go np. na nocne gotowanie
    w stałej niskiej temperaturze co zapewni doskonałe dojrzewanie
    mięsa przy minimalnej utracie wagi i niskim zużyciu energii
  • Cook & Hold
    Czyli GOTUJ i UTRZYMUJ – technologia gotowania i utrzymania
    potraw przeznaczonych do wydania nawet za kilka godzin.
    Polega na podawaniu w sposób cykliczny gorącego powietrza
    z przerwami
  • Proofing
    Funkcja pozwalająca piecowi pełnić rolę komory fermentacyjnej,
    czyli komory rozrostu
  • Automatic Cooling
    System przeznaczony do szybkiego obniżenia temperatury
    w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy,
    wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze
  • Możliwość zapisania 92 programów, po 6 kroków każdy
    Wystarczy wybrać jeden ze 92 programów i wcisnąć START.
    Piec sam rozpocznie pracę, precyzyjnie utrzymując wcześniej
    zapisane parametry takie jak temperatura w komorze,
    temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień
    wilgotności w każdym kroku całego cyklu
  • Ustawienie czasu z dokładnością do 1 minuty
    Możliwość ustawienia czasu pracy od 1 minuty do aż 999 minut
    pozwala na gotowanie w trybie nocnym. Piec samoczynnie
    kontroluje zarówno czas pracy całego cyklu jak i poszczególnych
    kroków gotowania
  • Automatycznie otwierany kominek
    Pozwala na utrzymanie optymalnych parametrów w komorze
    pieca. Kominek otwierany jest w cyklach gotowania w gorącym
    suchym powietrzu, a zamykany w przypadku np. gotowania
    warzyw na parze
  • Dwie prędkości wentylatorów 1400/2800 obr./min oraz auto-rewers
    Dwustopniowa regulacja prędkości wentylatora wraz z automatycznym
    rewersem, czyli odwróceniem kierunku obrotu.
    Zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania
    oraz jednorodną temperaturę w całej komorze
  • NANO Technology
    Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farbą
    zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje,
    bakterie, wirusy i grzyby
  • Automatyczny system myjący
    Gwarantuje, że piec będzie zawsze czysty. Zadbany piec to
    długie lata bezawaryjnej pracy. Do wyboru są 3 programy mycia
    dostosowane do stopnia zabrudzenia komory pieca

POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO BAKERY:


– Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki. Natrysk sterowany elektronicznie
– Funkcja PRE-HEATING – rozgrzewanie komory pieca o +30˚C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy. Można zapisać ją w programie
– Gniazdo podłączenia sondy na zewnątrz umożliwiające podłączenie innej sondy
– Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
– Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
– Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiające obserwację procesów zachodzących w piecu
– Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi ułatwia jej czyszczenie
– Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
– Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
– Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
– Drzwi z zawiasem po prawej
– Podłączenie do sieci wodnej: ¾” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30˚C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5˚f

Parametry techniczne: 

  • pojemność: 4x 600x400
  • odległość między p/rowadnicami: 80 mm
  • wymiary: 937x821x(H)715 mm
  • Ilość wentylatorów z autorewersem: 2
  • moc elektryczna: 10,5 kW/400 V
  • waga: 105 kg

Wyposażenie opcjonalne:

Automatyczny system myjący: 4 programy mycia: CLN-01 – mycie krótkie (45 min), CLN-02 – mycie średnie (56 min)
CLN-03 – mycie długie (65 min), RIN – płukanie (3 min)