Mikser dwuramienny | 2 prędkości | 60 l | 1,5 kW | 530x790x960 | RQRS48
- Obserwuj produkt:
- Dodaj recenzję:
- Kod: RQRS48
- Producent: RESTOQUALITY
-
Dostępność:
Jest
- szt.
- Cena brutto: 24 710,70 zł 20 090,00 zł
KARTA PRODUKTU
Opis:
- W pełni profesjonalny mikser dwuramienny włoskiej produkcji
- Pozwala na przygotowywanie m.in. ciasta na chleb, pizzę i focaccię, kruchego ciasta i pieczywa, a także domowych receptur
- Idealnie sprawdzi się w średnich i dużych restauracjach, pizzeriach, cukierniach, piekarniach czy garmażeriach
- Urządzenie wskazane jest szczególnie w przygotowywaniu delikatnego, miękkiego ciasta o wysokim stopniu napowietrzenia
- Specjalna konstrukcja ramion odtwarza tradycyjne ruchy ręcznego wyrabiania ciasta (ugniatanie, podnoszenie, rozciąganie i składanie ciasta)
- Wyrabianie w ten sposób ciasto jest jednorodne, bardzo dobrze natlenione, co prowadzi do jego szybkiego rozrostu i zwiększenia objętości produktu w najszybszym możliwym czasie
- Ciasto podczas zagniatania nie nagrzewa się, zachowując stałą, niską temperaturę
- Wyjątkowy opatentowany system pracy dwóch ramion miksera pozwala także na dokładne mieszanie surówek i różnego rodzaju farszu
- Wyjmowane ramiona sprawiają, że czyszczenie elementów miksera jest wyjątkowo proste, łatwe i szybkie
- 2 prędkości zagniatania ciasta, regulowane w zakresie 38-52 ruchów/min
- Wyjątkowo prosta obsługa miksera, za pomocą dotykowych przycisków
- Wyposażony w bardzo wydajny i cichy silnik indukcyjny
- Mikser posiada stałą dzieżę
- Urządzenie posiada osłonę zabezpieczającą misę na ciasto, umożliwiającą dodawanie dodatkowych składników do ciasta podczas obróbki
- Dzieża i elementy ugniatające ciasto wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej
- Elegancki wygląd i solidna konstrukcja
- Dwukanałowy wyłącznik bezpieczeństwa
- Wyposażony w 2 kółka z blokadą, które pozwalają na swobodne przemieszczanie miksera
- Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP
Parametry techniczne:
- Wymiary zewnętrzne [mm]: 530x790x960
- Wymiary dzieży [mm]: ø500x340
- Pojemność dzieży [l]: 60
- Pojemność wsadu ciasta [kg]*: 5-48
- Pojemność wsadu mąki [kg]: 3-30
- Prędkość ramion [obr./min]: 38-52
- Moc [kW]: 1,5
- Napięcie [V]: 230
- Waga [kg]: 145
*Maksymalna pojemności wsadu ciasta odnosi się do stosunku mąki do wody 1:0,6 i może się różnić w zależności od przepisu.
Minimalna pojemności wsadu ciasta stanowi około 20% maksymalnej pojemności.
W przypadku ciast ciężkich o hydracji poniżej 55% - takich jak makarony jajeczne i ciasta drożdżowe, należy zmniejszyć maksymalny wsad mąki o 50%.
Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.