Piec konwekcyjny LineMicro Manual Domenica XF 043 | 4x(600x400)

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Kod: XF043
  • Producent: UNOX
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • Cena brutto: 5 844,96 zł 4 752,00 zł

Piec konwekcyjny LineMicro Domenica XF 043 | 4x(600x400)

KATALOG

Możliwość zakupu w ratach leasingowych!

AIR.Plus Równomierne pieczenie. Bez kompromisów.

Technologia UNOX AIR.Plus gwarantuje doskonałą cyrkulację powietrza i ciepła w komorze pieca, zapewniając jednolite rezultaty pieczenia na wszystkich blachach i w każdym miejscu na poszczególnych blachach. Pod koniec cyklu pieczenia, dzięki technologii AIR.Plus, pieczone produkty mają jednolity kolor na zewnątrz, a ich konsystencja wewnątrz pozostaje nienaruszona przez wiele godzin.

Baking Essentials Innowacyjność i funkcjonalność. Niezbędne przy codziennym pieczeniu.

Zestaw innowacyjnych blach i rusztów Baking Essentials umożliwia przeprowadzenie wszelkich sposobów pieczenia, które normalnie byłyby możliwe tylko przy użyciu dodatkowego profesjonalnego wyposażenia takiego jak tradycyjny piec do pizzy lub statyczny piec do ciast i wyrobów cukierniczych. Istnieje rozwiązanie Baking Essentials dla każdego rodzaju obróbki: od ciasta francuskiego do biszkoptu, od herbatników do babeczek, od croissantów do pizzy i produktów drożdżowych lub na zakwasie.

DRY.Plus Smak i konsystencja. Zmaksymalizowane.

Nadmierna wilgotność w komorze pieca w ostatnich etapach procesu pieczenia może wpłynąć negatywnie na osiągnięcie żądanego rezultatu obróbki. Dzięki technologii DRY.Plus z komory pieca zostaje usunięta zarówno wilgoć wydzielana przez poddawane obróbce produkty spożywcze jak i ta, która została wytworzona dzięki technologii STEAM.Plus w poprzednim etapie obróbki. Z technologią DRY.Plus konsystencja pieczonych produktów zostaje więc zmaksymalizowana zapewniając suchą i doskonale uformowaną strukturę wewnętrzną oraz chrupiącą i złocistą powierzchnię zewnętrzną.

PROTEK.Safe Bezpieczeństwo dla Twoich pracowników.

Wydajność dla Twojego biznesu. Protek.SAFE™ umożliwia wyeliminowanie niepotrzebnej straty energii, co z kolei zmniejsza zużycie energii elektrycznej i przyczynia się do tego, że proces pieczenia przeprowadzany w piecach LineMicro™ jest przyjazny dla środowiska. Unikalna konstrukcja pieca, podwójne drzwiczki szklane i zoptymalizowana izolacja komory pieczenia ograniczają straty ciepła do absolutnego minimum, zapewniając przy tym zawsze idealną temperaturę pieczenia oraz chłodne powierzchnie zewnętrzne urządzenia stwarzając bezpieczniejsze i bardziej wydajne środowisko pracy.

Parametry techniczne:

  • Model: XF043
  • Nazwa handlowa: DOMENICA
  • Zasilanie: Elektryczny
  • Rodzaj sterowania: MANUAL
  • Liczba blach: 4
  • Rozmiary blach: 600x400
  • Rozstaw blach: 70 mm
  • Częstotliwość: 50 Hz
  • Napięcie: 380-415V 3N~ / 220-240V 3~ / 220-240V 1~
  • Waga: 44 kg
  • Moc elektryczna: 5 kW
     
  • Szerokość: 800 mm
  • Głębokość: 707 mm
  • Wysokość: 472 mm
     
    TRYBY PIECZENIA
    -Pieczenie konwekcyjne 30 ° C - 260 ° C
    OBIEG POWIETRZA W KOMORZE PIECA
    -Technologia AIR.Plus: wentylator z opcją zmiany kierunku obrotów wyłącznie w modelach 600x400 ZARZĄDZANIE POZIOMEM WILGOTNOŚCI W KOMORZE PIECA --Technologia DRY.Plus: szybka i skuteczna ekstrakcja wilgotności z komory pieca BLACHY Płaskie aluminiowe blachy (wyłącznie dla modeli 460x330 i 342x242) OTWIERANIE DRZWICZEK
    -Ręczne otwieranie drzwiczek od góry do dołu
    DANE TECHNICZNE
    -Zaokrąglona, wykonana z bardzo odpornej stali ferrytycznej komora pieca zapewnia doskonałą higienę i łatwość czyszczenia
    -Oświetlenie komory pieca Lekka – wytrzymała konstrukcja wykonana przy użyciu innowacyjnych materiałów
    -Zbliżeniowy przełącznik drzwiowy (wyłącznie w modelach 600x400)
    -System autodiagnostyki wykrywający usterki i awarie Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa


Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.