Piec do pizzy neapolitańskiej | elektryczny | komora rozrostu | okap | 6x30 cm | 515 °C

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 550 6C
  • Producent: RESTOQUALITY
  • Dostępność: Na zamówienie klienta
  • szt.
  • Cena brutto: 55 965,00 zł 45 500,00 zł

KARTA PRODUKTU

Duża moc

Każdy właściciel chce dla swojej pizzerii tego, co najlepsze. Dokładnie przestudiowaliśmy i opracowaliśmy idealny piec elektryczny, który jest w stanie upiec słynną pizzę w stylu neapolitańskim, uznaną przez UNESCO za kulturowe dziedzictwo ludzkości w zaledwie 90 sekund

 

Włoski styl

Estetyka odgrywa fundamentalną rolę w każdej pizzerii. Niepowtarzalny design modelu 550 idealnie pasuję do każdej pizzerii, zachowując tradycyjny włoski styl i wychodząc naprzeciw potrzebom dzisiejszych klientów

  

Panel dotykowy

  • Najnowsza generacja 5-calowego ekranu dotykowego pozwala na doskonałe sterowanie wszystkimi funkcjami pieca
  • Inteligentny system zarządzania ciepłem
  • Łatwy w użyciu 
  • Timer zintegrowanym z ekranem dotykowym
  • Możliwość ustawienia maksymalnej temperatury 515 °C

Garownia w kontrolowanej temperaturze

  • Regulowana temperatura: od 20°C do 60 °C
  • System oświetlenia komory LED
  • Cztery kółka, dwa skrętne z hamulcami

 

Sprawniejsza obsługa

Model 550 jest wyposażony w mikroprocesor zarządzający wszystkimi funkcjami pieca. Zastosowanie elektroniki najnowszej generacji pozwala na stałą kontrolę temperatury w komorze. Ponadto, dzięki inteligentnemu systemowi zarządzania ciepłem, 550 jest w stanie wykryć wszelkie zimne strefy w komorze i dostosować moc, aby osiągnąć optymalną temperaturę

 

Akcesoria

  • Piec wyposażony jest w innowacyjny okap. Rewolucyjny system zasysa dym utrzymując stałą temperaturę wewnątrz komory bez tworzenia zimnych lub gorących stref. Podświetlany diodami LED i sterowany za pomocą ekranu dotykowego
  • Garownia z kontrolowaną temperaturą osiąga maksymalnie 60°C .Posiada oświetlenie komory LED i szklane drzwi umożliwiające stałą kontrolę

 

Opis:

  • Profesjonalny piec umożliwiający przygotowanie pizzy neapolitańskiej
  • Połączenie klasycznego tradycyjnego włoskiego wyglądu z nowoczesną i zaawansowaną technologią profesjonalnych pieców elektrycznych
  • Zwiększona izolacja dla oszczędności energii
  • Równomierne i jednolite wypiekanie pizzy w całej komorze
  • Nowoczesny design
  • Wewnętrzne oświetlenie komory
  • SZP Smart Zone Power innowacyjny system grzewczy zmniejsza zużycie energii do 20% w porównaniu do innych pieców dostępnych na rynku
  • Komora w pełni wyłożona kamieniem szamotowym
  • Dolna płyta szamotowa o grubości 5 cm
  • Dolna płyta pokryta jest kamieniem szamotowym włoskiej produkcji typu Bisquit i płytą Activestone. Połączenie te gwarantuje równomierny wypiek i szybkie rozgrzewanie pieca w krótkim czasie
  • System grzewczy Activestone zmniejsza czas nagrzewania się pieca o ok. 50% i zużycie energii do 25%, tym samym skracając czas pieczenia i podtrzymywanie temperatury potraw o 25%
  • Prosty w użytkowaniu i efektywny w działaniu
  • Wyposażony w 5-calowy wyświetlacz dotykowy
  • System zamykania z technologią cool-touch, która umożliwia nagrzanie pieca bez utraty ciepła
  • Blat roboczy wykonany z kamienia naturalnego przeznaczonego do kontaktu z żywnością
  • Model 550 jest sprzedawany i wysyłany wyłącznie jako jeden element, składający się z garowni, pieca i okapu. Poszczególne elementy nie mogą być zamawiane i wysyłane oddzielnie

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 1180x1725x1825
  • Wymiary wewnętrzne [mm]: 750x1050x200
  • Wysokość komory [mm]: 200
  • Pojemność pizz: 6x30 cm
  • Pojemność garownika: 10x600x400 mm
  • Moc [kW]: 16,4
  • Zasilanie [V]: 400
  • Temperatura maksymalna [°C]: 515
  • Waga [kg]: 565


Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.