Piec konwekcyjno-parowy el. NANO MAX BAKERY 4x 600x400
- Obserwuj produkt:
- Dodaj recenzję:
- Kod: 219249
- Producent: GRAFEN
-
Dostępność:
Jest
- szt.
- Cena brutto: 23 245,77 zł 18 899,00 zł
Cena do negocjacji
Poznaj cechy i funkcje urządzenia: KATALOG MAX BAKERY
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE NANO MAX BAKERY, Z EKRANEM DOTYKOWYM, SYSTEMEM MYJĄCYM I SONDĄ - ELEKTRYCZNE
– Najbardziej zaawansowane technologicznie piece konwekcyjno-parowe serii NANO MAX BAKERY to połączenie tradycji z nowoczesnością
– Komora specjalnie dostosowana do blach cukierniczopiekarniczych 600x400 mm
– 5-calowy, pojemnościowy, dotykowy panel sterowania oferuje funkcje nie znane do tej pory, a przydatne w każdej kuchni. Umożliwia gotowanie z manualnym nastawianiem parametrów pracy, wybór przepisów z książki kucharskiej zawierającym aż 92 pozycji oraz programy specjalne
PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA I PIECZENIA W PIECACH NANO MAX BAKERY:
- Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-260°C
Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych - Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i paryw temperaturze 30-230°C
Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs
i ryb, jak i wypieków piekarniczych co gwarantuje chrupiącą
skórkę chleba i bułek - Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz
wielkopolskich - Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T
Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą. Szczególnie
przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich
jak np. szynka. Pozwala na zachowanie takiej samej różnicy
temperatury komory pieca oraz wewnątrz gotowanej potrawy
przez cały cykl gotowania/pieczenia - Gotowanie metodą Sous Vide
Gotowanie potraw w niskich temperaturach np. 63˚C dla piersi
kurczaka, czy 75˚C dla mięsa wołowego. Potrawy umieszczone
razem z przyprawami w próżniowych woreczkach foliowych
podlegają wolnej obróbce termicznej, dzięki czemu zachowują
wszystkie wartości odżywcze i aromaty. Tak przygotowane
potrawy charakteryzują się niezwykłą delikatnością. Do tego
celu przeznaczone jest opcjonalna sonda o średnicy Ø1 mm
GŁÓWNE FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO MAX BAKERY:
- Multi Level
Funkcja przydatna przy gotowaniu kilku potraw wymagająch
takich samych temperatur i stopnia zaparowania, ale różnego
czasu obróbki termicznej. Multi Level pozwala gotować
jednocześnie wszystkie potrawy, a piec sam poinformuje,
którą musimy wyjąć z komory pieca, gdy będzie już gotowa - Multi launguage
Umożliwia zapisanie i odczytywanie nazw potraw w kilku
językach. Dostępne języki m.in.: polski, rosyjski, czeski, angielski - Port USB
Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych.
Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych
można wgrać program za pośrednictwem portu USB - WiFi
Umożliwia na odległość sterowanie i odczytywanie
parametrów pracy pieca. Dodatkowo, pozwala na pobieranie
i wgrywanie nowych przepisów kulinarnych z chmury - Inwerter
Dzięki inwerterowi silniki wentylatorów są praktycznie
niezniszczalne.
Trwałość i niski poziom hałasu zapewnia bezszczotkowa budowa - Gotowanie nocne
Funkcja szczególnie przydatna do przyrządzania potraw
wymagających długiej obróbki termicznej. Piec samodzielnie
kontroluje wyznaczone parametry, nie wymagając monitorowania
ze strony obsługi. Można ustawić go np. na nocne gotowanie
w stałej niskiej temperaturze co zapewni doskonałe dojrzewanie
mięsa przy minimalnej utracie wagi i niskim zużyciu energii - Cook & Hold
Czyli GOTUJ i UTRZYMUJ – technologia gotowania i utrzymania
potraw przeznaczonych do wydania nawet za kilka godzin.
Polega na podawaniu w sposób cykliczny gorącego powietrza
z przerwami - Proofing
Funkcja pozwalająca piecowi pełnić rolę komory fermentacyjnej,
czyli komory rozrostu - Automatic Cooling
System przeznaczony do szybkiego obniżenia temperatury
w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy,
wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze - Możliwość zapisania 92 programów, po 6 kroków każdy
Wystarczy wybrać jeden ze 92 programów i wcisnąć START.
Piec sam rozpocznie pracę, precyzyjnie utrzymując wcześniej
zapisane parametry takie jak temperatura w komorze,
temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień
wilgotności w każdym kroku całego cyklu - Ustawienie czasu z dokładnością do 1 minuty
Możliwość ustawienia czasu pracy od 1 minuty do aż 999 minut
pozwala na gotowanie w trybie nocnym. Piec samoczynnie
kontroluje zarówno czas pracy całego cyklu jak i poszczególnych
kroków gotowania - Automatycznie otwierany kominek
Pozwala na utrzymanie optymalnych parametrów w komorze
pieca. Kominek otwierany jest w cyklach gotowania w gorącym
suchym powietrzu, a zamykany w przypadku np. gotowania
warzyw na parze - Dwie prędkości wentylatorów 1400/2800 obr./min oraz auto-rewers
Dwustopniowa regulacja prędkości wentylatora wraz z automatycznym
rewersem, czyli odwróceniem kierunku obrotu.
Zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania
oraz jednorodną temperaturę w całej komorze - NANO Technology
Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farbą
zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje,
bakterie, wirusy i grzyby - Automatyczny system myjący
Gwarantuje, że piec będzie zawsze czysty. Zadbany piec to
długie lata bezawaryjnej pracy. Do wyboru są 3 programy mycia
dostosowane do stopnia zabrudzenia komory pieca
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO BAKERY:
– Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki. Natrysk sterowany elektronicznie
– Funkcja PRE-HEATING – rozgrzewanie komory pieca o +30˚C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy. Można zapisać ją w programie
– Gniazdo podłączenia sondy na zewnątrz umożliwiające podłączenie innej sondy
– Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
– Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
– Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiające obserwację procesów zachodzących w piecu
– Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi ułatwia jej czyszczenie
– Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
– Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
– Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
– Drzwi z zawiasem po prawej
– Podłączenie do sieci wodnej: ¾” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30˚C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5˚f
Parametry techniczne:
- pojemność: 4x 600x400
- odległość między p/rowadnicami: 80 mm
- wymiary: 937x821x(H)715 mm
- Ilość wentylatorów z autorewersem: 2
- moc elektryczna: 10,5 kW/400 V
- waga: 105 kg
Wyposażenie opcjonalne:
Automatyczny system myjący: 4 programy mycia: CLN-01 – mycie krótkie (45 min), CLN-02 – mycie średnie (56 min)
CLN-03 – mycie długie (65 min), RIN – płukanie (3 min)
Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.