Piec konwekcyjno-parowy el. NANO SCROLL 12x GN 1/1

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 219140
  • Producent: GRAFEN
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • Cena brutto: 21 400,77 zł 17 399,00 zł

Cena do negocjacji

Poznaj cechy i funkcje urządzenia: KATALOG NANO SCROLL

 

Piece NANO SCROLL zaprojektowane zostały z myślą nie tylko o gastronomii lecz także o cateringu, supermarketach, szpitalach, kuchniach przemysłowych, szkołach czy przedszkolach.
Prosty i intuicyjny panel sterujący


PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA W PIECACH NANO SCROLL:

  • Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-280°C
    - Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych
  • Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C
    - Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs i ryb, jak i wypieków piekarniczych co gwarantuje chrupiącą skórkę chleba i bułek.
  • Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
    - Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich

FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO SCROLL:

  • Ustawienie czasu
    Umożliwia ustawienie pracy pieca do 2 godzin lub pracę trybie NON-STOP dla potraw wymagających dłuższej obróbki termicznej
  • Bezpośrednie wytwarzanie pary
    Para wytwarzana jest poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki. Proces ten sterowany jest elektronicznie i posiada 10-cio stopniową regulację zaparowania
  • Wentylatory z auto-rewersem
    Auto-rewers, czyli automatyczna zmiana kierunku obrotu wentylatora, gwarantuje jednorodną temperaturę w całej komorze pieca
  • NANO Technology
    Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farbą zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby

POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO SCROLL:

  • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie halogenowe ułatwiają obserwację procesów zachodzących w piecu
  • Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
  • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
  • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
  • Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
  • Drzwi z zawiasem po lewej
  • Podłączenie do sieci wodnej: ¾” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30˚C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5˚f

 

Parametry techniczne: 

  • pojemność: 12x GN 1/1
  • odległość między prowadnicami: 70 mm
  • wymiary: 937x827x(H)1211 mm
  • Ilość wentylatorów z autorewersem: 3
  • moc elektryczna: 15,7 kW/400 V
  • waga: 149kg