Piec konwekcyjny z naparowaniem BAKERLUX™ & LINEMISS™ MANUAL Elektryczny 3 600x400

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Kod: XFT183
  • Producent: UNOX
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • Cena brutto: 6 243,48 zł 5 076,00 zł

DOSTAWA I SZKOLENIE GRATIS!

KATALOG

Konwekcyjne piece BAKERLUX™ z funkcją regulacji wilgotności są idealne dla profesjonalistów, którzy wymagają wyjątkowo wydajnego pieca bez zbędnych dodatków. Idealne połączenie wydajności i tego co niezbędne, na mniej niż metrze kwadratowym. BAKERLUX™ 16, 10 i 6 BLACH. Opracowane przez UNOX, aby zoptymalizować rezultaty najbardziej popularnych i prostych cykli pieczenia, piece BAKERLUX ™ łączą w sobie skuteczność i niezbędność. Są one tak wyjątkowo skuteczne, ponieważ każdy szczegół został opracowany w taki sposób, aby zagwarantować maksymalną równomierność obróbki w każdych warunkach i przy każdym rodzaju załadunku. Do tego są one niezbędne, ponieważ zostały zaprojektowane tak, aby zapewnić Ci wszystko, czego szukasz w profesjonalnym piecu, bez żadnych zbędnych dodatków. Wersja Dynamic z elektronicznym panelem sterowania jest doskonałym rozwiązaniem przy wypiekaniu chleba i wyrobów cukierniczych w supermarketach i sklepach spożywczych. Wersja Manual z analogowym sterowaniem oferuje idealne połączenie wydajności i prostoty.

AIR.Plus Równomierne pieczenie. Bez kompromisów.

Technologia UNOX AIR.Plus gwarantuje doskonałą cyrkulację powietrza i ciepła w komorze pieca, zapewniając jednolite rezultaty pieczenia na wszystkich blachach i w każdym miejscu na poszczególnych blachach. W piecach BAKERLUX ™ wybór spośród 2 prędkości przepływu powietrza wewnątrz komory umożliwia obróbkę każdego rodzaju produktów, od najlżejszych i najbardziej delikatnych do tych, które wymagają wysokiej temperatury.

STEAM.Plus Para wodna. Zawsze, gdy jest potrzebna. Odpowiedni poziom wilgotności podczas procesu pieczenia zapewnia pieczonym produktom intensywny kolor, zintensyfikowany smak i niezmienioną strukturę. Wytworzenie pary podczas pierwszych minut pieczenia produktów drożdżowych lub na zakwasie wzmaga proces wyrastania wewnętrznej struktury produktu i proces złocenia powierzchni zewnętrznej. Technologia UNOX STEAM.Plus umożliwia natychmiastowe tworzenie pary w komorze pieca o temperaturze od 48 ° C do 260 ° C, a co za tym idzie uzyskanie optymalnych rezultatów w przypadku każdego pieczonego produktu.

DRY.Plus Smak i konsystencja. Zmaksymalizowane. Nadmierna wilgotność w komorze pieca w ostatnich etapach procesu pieczenia może wpłynąć negatywnie na osiągnięcie żądanego rezultatu obróbki. Dzięki technologii DRY.Plus z komory pieca zostaje usunięta zarówno wilgoć wydzielana przez poddawane obróbce produkty spożywcze jak i ta, która została wytworzona dzięki technologii STEAM.Plus w poprzednim etapie obróbki. Z technologią DRY.Plus konsystencja pieczonych produktów zostaje więc zmaksymalizowana zapewniając suchą i doskonale uformowaną strukturę wewnętrzną oraz chrupiącą i złocistą powierzchnię zewnętrzną.

Baking Essentials Innowacyjność i funkcjonalność. Niezbędne przy codziennym pieczeniu. Zestaw innowacyjnych blach i rusztów Baking Essentials umożliwia przeprowadzenie wszelkich sposobów pieczenia, które normalnie byłyby możliwe tylko przy użyciu dodatkowego profesjonalnego wyposażenia takiego jak tradycyjny piec do pizzy lub statyczny piec do ciast i wyrobów cukierniczych. Istnieje rozwiązanie Baking Essentials dla każdego rodzaju obróbki: od ciasta francuskiego do biszkoptu, od herbatników do babeczek, od croissantów do pizzy i produktów drożdżowych lub na zakwasie.

 

Dane techniczne:

  • Model: XFT193
  • Nazwa handlowa: ROSSELLA MANUAL HUMIDITY
  • Zasilanie: Elektryczny
  • Rodzaj sterowania: MANUAL
  • Liczba blach: 4
  • Rozmiary blach: 600x400
  • Rozstaw blach: 75 mm
  • Częstotliwość: 50 Hz
  • Napięcie: 380-415V 3N~ / 220-240V 3~ / 220-240V 1~
  • Waga: 49 kg
  • Moc elektryczna: 6 kW
  • Szerokość: 800 mm
  • Głębokość: 774 mm
  • Wysokość: 509 mm