PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY CHEFTOP 20xGN1/1 PLUS Z WÓZKIEM

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 9002060
  • Producent: UNOX
  • Kod producenta: 9002060
  • Dostępność: Jest Jest  (1 szt.)
  • szt.
  • Cena brutto: 67 142,01 zł 54 587,00 zł

PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY CHEFTOP 20xGN1/1 PLUS Z WÓZKIEM

PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY CHEFTOP 20xGN1/1 PLUS Z WÓZKIEM


DOSTAWA MONTAŻ I SZKOLENIE GRATIS!

- pojemność: 20xGN1/1
- system myjący Rotor.KLEAN
- odległość między półkami 67 mm
- oświetlenie LED
- system ADAPTIVE.Cooking, MULTI.Time, MISE.EN.PLACE
- 8 prędkości wentylatora
- wózek w komplecie

-wymiary; 882 x1043 x1866

- moc 35 KW

- zasilanie 400V

- waga 185 kg

Piec konwekcyjno-parowy ChefTop GN 1/1
- technologia MIND.MapsTM – narysuj własny proces kulinarny
- dotykowy panel sterowania MASTER.Touch z możliwością zapamiętania do 256 programów
- Steam.Maxi para dostępna już od 35°C
- nowy wydajniejszy system usuwania pary Dry.Maxi
- system obiegu powietrza Air.Maxi z wydajniejszym wentylatorem

System obiegu powietrza wewnątrz komory pieca. Perfekcyjne wymieszanie powietrza gwarantuje równomierną temperaturę wewnątrz pieca.

Dodatkowo system umożliwia wybranie jednej z 7 prędkości obrotowych wentylatora (6 ciągłych, 1 pół-statyczna).

- System wytwarzania pary wewnątrz komory pieca. W przeciwieństwie do tradycyjnej technologii z wykorzystaniem bojlera gwarantuje możliwość natychmiastowej produkcji pary. System ten pozwala na uzyskanie 100% pary już w 48°C

(LineMiss w 90°C) oraz regulacji zaparowania w zakresie 0-100% co 10% (co 20% Line Miss).

- System usuwający parę z komory pieca. Umożliwia on szybkie pozbycie się wilgotności uwolnionej z pieczonego produktu, a także tej pozostałej po stosowaniu systemu STEAM.Maxi. Całkowite osuszenie komory umożliwia wydobycie doskonałego smaku i uzyskanie perfekcyjnego wyglądu potraw.

- System modułowego zestawiania urządzeń w celu ograniczenia zajmowanego przez nie miejsca. Umożliwia podłączenie w jeden zestaw 4 pieców, schładzarko-zamrażarki szokowej, szafki wypiekowej, okapu z kondenserem pary oraz systemu filtrowania wody (odwrócona osmoza). Dodatkowo dzięki połączeniu pieców możliwe jest zmniejszenie zużycia energii poprzez współdzielenie przez nie mocy.

- Zmiana kierunku obrotów wentylatora. Umożliwia to uzyskanie równomiernych wypieków niezależnie od wielkości wsadu.

- Jednopolowa sonda rdzenia pozwala mierzyć temperaturę wewnątrz potrawy

- Oświetlenie wnętrza pieca przy pomocy energooszczędnych diod LED. Ten typ oświetlenia gwarantuje długą i niezawodną pracę bez konieczności wymiany żarówek.

-  System myjący zapewnia higienę oraz najwyższą jakość potraw. Czysty piec to smaczne potrawy. Dodatkowo możliwe jest uruchomienie krótkiego programu płuczącego w celu usunięcia zapachów i smaków wcześniej przygotowywanych potraw.

- Do każdego urządzenia używać wody o twardości do 6°dH w skali niemieckiej (twardsza woda powoduje osadzanie kamienia na grzałkach co może spowodować uszkodzenie i utratę gwarancji).