PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY CHEFTOP 20xGN2/1 PLUS GAZ

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 9012062
  • Producent: UNOX
  • Kod producenta: 9012062
  • Dostępność: Jest Jest  (1 szt.)
  • szt.
  • Cena brutto: 99 125,70 zł 80 590,00 zł

PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY CHEFTOP 20xGN2/1 PLUS GAZ

PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY CHEFTOP 20xGN2/1 PLUS GAZ


DOSTAWA MONTAŻ I SZKOLENIE GRATIS!

- pojemność: 20xGN2/1
- system myjący Rotor.KLEAN
- odległość między półkami 67 mm
- oświetlenie LED
- system ADAPTIVE.Cooking, MULTI.Time, MISE.EN.PLACE
- wózek w komplecie

-wymiary; 882x 1207x 1866

- moc 1,7 + 70KW

- zasilanie 230V + gaz

- waga 230 kg

NOWOŚĆ

Piece konwekcyjno-parowe ChefTop GN 2/1 PLUS GAZ
- technologia MIND.MapsTM – narysuj własny proces kulinarny
- dotykowy panel sterowania MASTER.Touch PLUS z możliwością zapamiętania do 256 programów
- Steam.Maxi para dostępna już od 35°C
- nowy wydajniejszy system usuwania pary Dry.Maxi
- system obiegu powietrza Air.Maxi z wydajniejszym wentylatorem i 8-ma prędkościami wentylatora

- Urządzenie elektryczne plus gaz  (Urządzenie zasilane gazem. Możliwość zasilania gazami:G20 oraz G30/31 (Propan/Butan).

 
- Do każdego urządzenia używać wody o twardości do 6°dHw skali niemieckiej (twardsza woda powoduje osadzanie kamienia na grzałkach co może spowodować uszkodzeniei utratę gwarancji).

- System obiegu powietrza wewnątrz komory pieca. Perfekcyjne wymieszanie powietrza gwarantuje równomierną temperaturę wewnątrz pieca. Dodatkowo - system umożliwia wybranie jednej z 7 prędkości obrotowych wentylatora (6 ciągłych, 1 pół-statyczna).

- System modułowego zestawiania urządzeń w celu ograniczeniazajmowanego przez nie miejsca. Umożliwia podłączenie w jeden zestaw 4 pieców,
schładzarko-zamrażarki szokowej, szafki wypiekowej, okapu z kondenserem pary oraz systemu fi ltrowania wody (odwrócona osmoza). Dodatkowo dzięki połączeniu pieców możliwejest zmniejszenie zużycia energii poprzez współdzielenieprzez nie mocy.

- System wytwarzania pary wewnątrz komory pieca. W przeciwieństwie do tradycyjnej technologii z wykorzystaniem bojlera gwarantuje możliwość natychmiastowej produkcji pary. System ten pozwala na uzyskanie 100% pary już w 48°C(LineMiss w 90°C) oraz regulacji zaparowania w zakresie
0-100% co 10% (co 20% Line Miss).

- Zmiana kierunku obrotów wentylatora. Umożliwia to uzyskanie równomiernych wypieków niezależnie od wielkości wsadu.

- System usuwający parę z komory pieca. Umożliwia on szybkie pozbycie się wilgotności uwolnionej z pieczonego produktu, a także tej pozostałej po stosowaniu systemu STEAM.Maxi. Całkowite osuszenie komory umożliwia wydobycie doskonałego smaku i uzyskanie perfekcyjnego wyglądu potraw.

-Wielopolowa sonda rdzenia MULTI.Point. Zastosowanie 4 punków pomiaru pozwala dokładniej mierzyć temperaturę wewnątrz potrawy. Dodatkowo zmniejsza wpływ nieprecyzyjnego umieszczenia sondy na fi nalną jakość produktu.

- System pozwalający na ustawienie do 9 odrębnych czasówdla różnych potraw przygotowywanych w tym samym środowisku (gotowanie, pieczenie lub regeneracja).

-Oświetlenie wnętrza pieca przy pomocy energooszczędnych diod LED. Ten typ oświetlenia gwarantuje długą i niezawodną  pracę bez konieczności wymiany żarówek.

- System ten pozwala uzyskać powtarzalność wypieków, niezależnie od wielkości wsadu. Produkt fi nalny będzie zawsze taki sam. System ten kontroluje temperaturę oraz rzeczywistą wilgotność wewnątrz komory i dostosowuje ją tak aby była optymalna przy danym załadunku pieca. (Wskazane jest stosowanie sondy wielopunktowej MULTI.Point).

-  System myjący zapewnia higienę oraz najwyższą jakość potraw. Czysty piec to smaczne potrawy. Dodatkowo możliwe jest uruchomienie krótkiego programu płuczącego w celu usunięcia zapachów i smaków wcześniej przygotowywanych potraw.

-  Funkcja umożliwia jednoczesne przygotowanie produktów w różnych czasach, w taki sposób, aby wszystkie były gotowe dokładnie w tym samym momencie. Parametry obróbki (temperatura, klimat, prędkość wentylatora) dla wszystkich produktów są takie same.