Piec konwekcyjno-parowy CHEFLUX™ MANUAL Elektryczny 7 GN 1/1

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Kod: XV593
  • Producent: UNOX
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • Cena brutto: 15 940,80 zł 12 960,00 zł

KATALOG

Analogowe piece combi CHEFLUX ™ są przeznaczone dla profesjonalistów z całego świata, którzy potrzebują wyjątkowo wydajnego pieca bez zbędnych urządzeń dodatkowych. Idealne połączenie maksymalnej wydajności i minimalnego zagospodarowania powierzchni użytkowej. CHEFLUX ™ 20, 12, 7 i 5 BLACH Opracowane przez UNOX, aby umożliwić łatwe zastosowanie najbardziej popularnych, tradycyjnych metod obróbki, piece CHEFLUX ™ łączą w sobie skuteczność i niezbędność. Są one tak wyjątkowo skuteczne, ponieważ każdy szczegół został opracowany w taki sposób, aby zagwarantować maksymalną równomierność obróbki w każdych warunkach i przy każdym rodzaju załadunku. Do tego są one niezbędne, ponieważ zostały zaprojektowane tak, aby zapewnić Ci wszystko, czego szukasz w profesjonalnym piecu, bez żadnych zbędnych dodatków. Idealne połączenie wydajności i prostoty.

AIR.Plus Równomierna obróbka. Bez kompromisów.

Technologia UNOX AIR.Plus zastosowana w piecach CHEFLUX™ gwarantuje doskonałą cyrkulację powietrza i ciepła w komorze pieca, zapewniając jednolite rezultaty obróbki na wszystkich blachach i w każdym miejscu na poszczególnych blachach. W piecach CHEFLUX ™ wybór spośród 2 prędkości przepływu powietrza wewnątrz komory umożliwia obróbkę każdego rodzaju produktów, od najlżejszych i najbardziej delikatnych do tych, które wymagają wysokiej temperatury.

STEAM.Plus Para wodna.

Zawsze, gdy jest potrzebna. Obróbka z wykorzystaniem wilgotnego powietrza umożliwia przygotowanie zdrowych i lekkich potraw o intensywnych kolorach, nienaruszonej strukturze i niezmienionym smaku. Technologia UNOX STEAM.Plus umożliwia natychmiastowe tworzenie pary w komorze pieca o temperaturze od 48 ° C do 260 ° C, a co za tym idzie uzyskanie optymalnych rezultatów w przypadku każdego produktu.

DRY.Plus Smak i konsystencja.

W przypadku pieczenia i grillowania mięsa wilgoć wydzielana przez produkty podczas procesu obróbki jest główną przyczyną zmniejszenia masy produktów i utraty walorów smakowych. Dzięki technologii DRY.Plus z komory pieca zostaje usunięta zarówno wilgoć wydzielana przez poddawane obróbce produkty spożywcze jak i ta, która została wytworzona dzięki technologii STEAM.Plus w poprzednim etapie obróbki. Usunięcie wilgoci jest procesem szybkim i skutecznym, dlatego też smak poddawanych obróbce produktów zostaje zintensyfikowany, zapewniając niezawodny rezultat zawsze spełniający najwyższe oczekiwania.

Cooking Essentials Innowacyjność i funkcjonalność.

Niezbędne przy codziennej obróbce. Zestaw innowacyjnych blach i rusztów Cooking Essentials umożliwia przeprowadzenie wszelkich sposobów obróbki, które normalnie byłyby możliwe tylko przy użyciu dodatkowego profesjonalnego wyposażenia. Istnieje rozwiązanie Cooking Essentials dla każdego rodzaju obróbki: od grillowania do smażenia bez użycia oleju, od pieczenia do gotowania na parze, od przygotowywania pizzy do pieczenia pełnego załadunku kurczaków.

 

Parametry techniczne:

  • Model: XV593
  • Zasilanie: Elektryczny
  • Rodzaj sterowania: MANUAL
  • Liczba blach: 7
  • Rozmiary blach: GN 1/1
  • Rozstaw blach: 67 mm
  • Częstotliwość: 50 Hz
  • Napięcie: 380-415V 3N~ / 220-240V 3~
  • Waga: 86 kg
  • Moc elektryczna: 10 kW
  • Szerokość: 860 mm
  • Głębokość: 882 mm
  • Wysokość: 932 mm